Hjem / Nyheter / Veterinærinstituttet medlem av NCE Aquatech Cluster

Veterinærinstituttet medlem av NCE Aquatech Cluster

Veterinærinstituttet medlem av NCE Aquatech Cluster

Oppdrettsanlegg.
Foto: Colourbox. 

Aquatech Cluster er en næringsklynge i Trøndelag som består av leverandører til akvakulturnæringen, samt forskjellige kunnskapsinstitusjoner. Klyngen, som har nå fått status som NCE, Norwegian Centres of Expertise, bygger på de to tidligere Arena-prosjektene Teknologi akvARENA og Smart Water Cluster.

- Dette er en viktig næringsklynge for Veterinærinstituttet. Her vil vi ha en arena for å videreutvikle vår virksomhet, jobbe sammen med andre forskningsinstitusjoner og bidra til å løse problemer innen akvakultur, forteller Eirik Biering, fungerende seksjonsleder for Veterinærinstituttet i Trondheim.

Klyngen arrangerer en rekke møteplasser (studieturer, konferanser, mindre møter) hvor man kan treffe mulige samarbeidspartnere og få anledning til å utvikle nye prosjekter.

Klyngen har mer enn 100 medlemmer. Målet er å levere teknologi for bærekraftig vekst i akvakulturbasert matproduksjon, og å etablere en global posisjon for oppdrettsteknologi fra Norge. Blant andre medlemmer er Salmar, Lerøy, NTNU, SINTEF, Nofima og NINA.

-De fleste medlemmene er bedrifter og organisasjoner som driver med teknologiutvikling. Vår seksjon her i Trondheim har dokumentasjon av fiskehelse og fiskevelferd i teknologiske løsninger som et satsingsområde. Det er derfor viktig for oss å være med i klyngen og bidra til å skape en sterkere industri for Norge, sier Biering.